Skip to main content

Interior self storage facilityLocation: Cincinnati, OH
Construction Schedule: November 2017 – September 2018 (10 months)
Customer: Hickory Capital Group
Architect and/or Engineer: C4 Architecture
HGC Role: Construction Manager

 

This 94,000 SF new self-storage facility was built using tilt-up construction. This technique allows the envelope of a building to be erected quickly and in larger sections than other methods. The CubeSmart facility offers 642 storage units in a climate-controlled setting. 24-hour video monitoring and bright interior and exterior lighting are also key features.

This project used tilt-up construction in a unique manner. Instead of merely pouring concrete, standing up the slabs, and painting them, this brick facade was cast-in with the tilt panels. The bricks were laid face down, then the concrete was poured on top of that. The project also used a wide variety of form liners to achieve an eye-catching texture in the building’s facade.

Exterior CubeSmart self storage
Interior self storage facility
Exterior of CubeSmart self storage
Three men working on tilt-up construction
Wall constructed through tilt-up construction

Similar Work